Executivii financiari americani vor căpăta compensaţii legate de performanţa pe termen lung - Reflecţii economice

miercuri, 13 mai 2009

Executivii financiari americani vor căpăta compensaţii legate de performanţa pe termen lung

Administraţia Obama a început să discute o iniţiativă menită să conducă la schimbarea practicilor de remunerare în sistemul financiar-bancar, inclusiv pentru instituţiile care nu au beneficiat de ajutor de la stat pentru combaterea efectelor crizei, afirmă Wall Street Journal, citat de Reuters.

Planul ţinteşte modul în care instituţiile financiar-bancare îşi plătesc angajaţii, inclusiv pe cei din poziţii executive, şi include o încercare de a lega nivelul remunerării de performanţa pe termen lung. Instrumentele prin care s-ar putea realiza o asemenea politică ar fi instituţiile de reglementare şi supraveghere ale pieţelor bancară şi de capital, FED şi, respectiv, SEC, dar şi prin măsuri de natură legislativă.

Bancherii de pe Wall Street şi managerii fondurilor de investiţii au fost obiectul mâniei publice prin primirea de bonificaţii financiare uriaşe în timpul acestei crize, percepută drept cea mai mare după Marea Criză din 1929-1933. Oficialii discută cu FED regulile care i-ar putea împiedica pe bancheri să-şi plătească angajaţii într-o manieră care ar putea ameninţa siguranţa şi buna funcţionare a instituţiilor bancare. Spre exemplu, ofiţerii de credit ar putea fi plătiţi după volumul de credite acordate şi nu după poziţia lor în cadrul băncii.

Administraţia americană discută şi posibilitatea introducerii unui cod de bune practici care să ghideze instituţiile din sectorul financiar-bancar în modul de a-şi plăti angajaţii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus