Germania - semne de revenire economică - Reflecţii economice

vineri, 8 mai 2009

Germania - semne de revenire economică

În această perioadă, în care suntem bombardaţi cu veşti proaste, iată că apar şi semne bune: pentru prima oară în ultima jumătate de an, exporturile Germaniei au crescut, ceea ce constituie primul semn de redresare a celei mai importante economii a Europei. Potrivit unei informaţii publicate astăzi de Serviciul Federal de Statistică, exporturile Germaniei au crescut în luna martie cu 0,7%, faţă de luna precedentă, când se înregistrase o scădere cu 1,3%. Această evoluţie este surprinzătoare pentru analişti, care prognozaseră o scădere a exporturilor cu 1,3% în martie 2009.

De asemenea, comenzile industriale au crescut în luna martie, după o descreştere continuă de şapte luni. Încrederea în economia germană atinsese în februarie cel mai redus nivel din ultimii 26 de ani şi tinde să îşi revină după aceste ştiri economice pozitive.

Dr.Sebastian Wanke, economist la DekaBank în Frankfurt, citat de Bloomberg, a declarat: "Raportul de astăzi reprezintă o nouă surpriză pozitivă. Există mai multă încredere că economia Germaniei este de fapt stabilizată şi va fi capabilă să crească din nou cel târziu în 2010."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus