O nouă pomană electorală marca Boc: venitul minim garantat ar putea fi majorat cu 15% - Reflecţii economice

marți, 26 mai 2009

O nouă pomană electorală marca Boc: venitul minim garantat ar putea fi majorat cu 15%

Venitul minim garantat ar putea creşte cu 15%, iar numărul de beneficiari se va mări cu 25-30%, aceasta fiind urmarea majorării plafoanelor. Costurile suplimentare pentru plata ajutorului social vor fi asigurate de la bugetul de stat, a anunţat marţi premierul Emil Boc, citat de NewsIn.

Dacă această majorare se va aplica, nivelul lunar al venitului minim garantat va fi de 125 lei pentru o persoană singură, de 225 lei pentru familiile formate din două persoane, de 313 lei pentru familiile formate din trei persoane, de 390 lei pentru familiile formate din patru persoane şi de 462 lei pentru familiile formate din cinci persoane. Pentru fiecare altă persoană care face parte din familie, peste numărul de cinci persoane, se va plăti o sumă de 31 lei.

Nivelul lunar al ajutorului social se va aplica începând cu drepturile aferente lunii iulie 2009, iar fondurile necesare pentru plata veniturilor minime garantate vor fi suportate din bugetele locale, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

După calculele Ministerului Muncii şi al Finanţelor Publice, sumele care vor fi plătite în plus de la bugetul de stat se ridică la 250 milioane lei în acest an.

Toate aceste precizări sunt conţinute într-un proiect de ordonanţă. Politicile guvernamentale trebuie să fie coerente, ceea ce această măsură contrazice. După reduceri nenumărate aplicate veniturilor românilor, măsurile de mai sus par extravagante în raport cu criza pe care o traversăm. Desigur, mulţi români sunt săraci, dar luarea acestor măsuri acum are o tentă electorală.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus