Un nou jaf bancar, de această dată la Constanţa, semnalează din nou breşele de securitate ale unităţilor bancare - Reflecţii economice

vineri, 29 mai 2009

Un nou jaf bancar, de această dată la Constanţa, semnalează din nou breşele de securitate ale unităţilor bancare

La data de 16 februarie 2009, după jaful de la o unitate a Băncii Transilvania din Cluj, scriam o scrisoare deschisă guvernatorului BNR, în care, în esenţă, atrăgeam atenţia asupra faptului că reţeaua teritorială a băncilor comerciale a avut o expansiune spectaculoasă şi că măsurile de securitate a unităţilor bancare lăsau foarte mult de dorit. Inutil să spun că nu am primit niciun răspuns.

Au urmat controale ale poliţiei la unităţile bancare din toată ţara şi s-au constatat multe nereguli. "În ultimile 4 luni, au fost verificate la nivel naţional 5.958 de instituţii de credit. Dintre aceste doar 577 sunt asigurate cu pază umană permanentă reprezentând circa 10% din totalul obiectivele evaluate", a precizat Liviu Mălureanu, şef Birou Presă Inspectoratul General de Poliţie, citat de Realitatea.net. De asemenea, 35% din unităţile controlate nu aveau agenţi de securitate, iar 8% nu erau dotate nici măcar cu un sistem video de supraveghere.

Iată că azi dimineaţă a avut loc un nou jaf spectaculos, de această dată la unitate a Băncii Carpatica din Constanţa. Jaful a fost comis de doi indivizi mascaţi şi înarmaţi, în jurul orei 8:10, a durat circa 30 de secunde şi s-a soldat cu dispariţia a circa 80.000 lei. In ceea ce priveste siguranta bancilor din Constanţa, "toate unităţile bancare au fost controlate de poliţia constănţeană, au fost constatate nereguli, însă din păcate legea este foarte permisivă în aceste cazuri", a precizat Anda Drăgulescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, citată de Hotnews.ro.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus