Bursa Română de Mărfuri a intrat în insolvenţă - Reflecţii economice

miercuri, 10 iunie 2009

Bursa Română de Mărfuri a intrat în insolvenţă

Bursa Română de Mărfuri, o instituţie palidă, dar cu o istorie destul de lungă, a reuşit să intre în insolvenţă din 3 iunie 2009, ca urmare a unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Acţiunea a fost deschisă de către Compania de Trazactii şi Brokeraj Moldova SRL, operatorul terminalului din Iaşi al BRM. În afara sediului din Bucureşti, BRM funcţionează prin alte 35 de terminale în ţară.

"Este vorba despre un litigiu, despre o neînţelegere între Bursă şi unul dintre terminalele sale din ţarî. Disputa a fost consiliată mult timp în ultimele luni. Fiecare dintre părţi avea de revendicat o creanţă şi am urmărit o cale de stingere reciprocă. A avut loc o negociere între părţi şi s-a ajuns ca până la obţinerea creanţei de la terminal, Bursa să-şi plătească datoria. Pretenţia s-a stins, datoria a fost plătită, dar n-au ajuns documentele în instanţă la timp. E vorba despre o sumă mică, câteva zeci de mii de lei, a fost mai mult o problemă de principiu. În esenţă, este o dispută stinsă", a explicat pentru Ziarul financiar preşedintele BRM, Septimiu Stoica, de profesie avocat.

Instituţiile bursiere se bazează, în primul rând pe încredere. Ce fel de încredere mai pot avea investitorii într-o bursă neglijentă, care lasă să se declanşeze procedura de insolvenţă împotriva ei?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus