George Soros crede că partea grea a crizei a trecut - Reflecţii economice

luni, 22 iunie 2009

George Soros crede că partea grea a crizei a trecut

Omul de afaceri George Soros, într-un interviu acordat ieri postului polonez TVN24, şi-a exprimat opinia că cea mai grea parte a crizei economice globale a trecut. El a cerut instituirea unor reglementări internaţionale care să privească pieţele globale.

"Această criză nu este ca precedentele, dar marchează începutul unei noi ere. Sistemul de până acum se baza pe presupunerea falsă că pieţele sunt capabile să-şi regăsească echilibrul în mod independent şi să se auto-regleze", a mai spus milirdarul american de origine maghiară, acum în vârstă de 78 de ani. "Avem nevoie de reglementări care să constrângă pieţele... nu va fi uşor... dacă nu vom fi în stare să facem acest lucru, în condiţiile globalizării, vom ajunge la destructurare."

Referindu-se la suituaţia ţărilor din Europa Centrală şi de Est, Soros a afirmat: "Polonia, Ungaria şi alte ţări nu au fost protejate fiind în afara zonei euro, aşa încât, când Lehmann Brothers s-a prăbuşit, băncile au început să-şi retragă disponibilităţile din aceste ţări."

Polonia, în care guvernul de centru-dreapta Donald Tusk îşi propusese anul 2012 pentru aderarea la zona euro, este în pericol de a rata această ţintă, din cauza dificultăţilor economice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus