Dezbaterile Banii Noştri: Rambursarea împrumutului FMI. Surse, costuri şi implicaţii sociale - Reflecţii economice

miercuri, 1 iulie 2009

Dezbaterile Banii Noştri: Rambursarea împrumutului FMI. Surse, costuri şi implicaţii sociale

Azi am participat la o dezbatere organizată de revista Banii Noştri: Rambursarea împrumutului FMI. Surse, costuri şi implicaţii sociale. Dezbaterea a fost moderată de Cristian Dogaru, redactorul şef al publicaţiei. Dintre invitaţi, îi amintesc pe: Ilie Şerbănescu, analist economic, Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, Şerban Florea, directorul departamentului tranzacţionare WBS, bloggerii economici Daniel Cazangiu (scenariieconomice.blogspot.com), Bogdan Glăvan - (logec.ro) şi Traian Stan (bursier.ro/traian).

Discuţia a fost foarte animată, participanţii argumentându-şi puncte de vedere uneori diferite cu privire la tema în discuţie. Cu siguranţă, în zilele următoare, va exista o reflectare a acestui eveniment, cu amănunte. La o întrebare pusă tuturor participanţilor, am prognozat la sfârşitul anului 2009 un deficit bugetar în jur de 5%, comprimare economică de 6-7% din PIB şi un curs de 4,5 lei/euro.


L-am felicitat pe Cristian Dogaru pentru iniţiativa de a invita la o astfel de dezbatere bloggeri economici, ceea ce, după ştiinţa mea, este prima iniţiativă de acest fel din România la astfel de dezbateri publice. Redactorul şef al revistei Banii Noştri ne-a asigurat că bloggerii economici vor fi o prezenţă constantă la viitoarele dezbateri organizate de revista pe care o conduce. Un moment amuzant: la un moment dat, Cristian Pârvan i s-a adresat lui Bogdan Glăvan cu apelativul "voi, jurnaliştii". I-am replicat că Bogdan Glăvan este doctor în economie şi conferenţiar la Universitatea Româno-Americană.

A mai scris pe acest subiect Traian Stan.

Actualizare 02.07.2009: A apărut relatarea evenimentului şi în Banii Noştri: Economia României, între stimulente şi constrângeri şi Analiştii văd deficitul bugetar peste 4,7% şi un euro de 4,5 lei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus