Bancă catolică din Germania, investiţii în contraceptive, armament şi tutun - Reflecţii economice

duminică, 2 august 2009

Bancă catolică din Germania, investiţii în contraceptive, armament şi tutun

O bancă catolică din Germania, Pax Bank, înfiinţată în 1917 pentru a servi interesele instituţiilor catolice şi salariaţilor acestora, şi-a exprimat ieri regretul pentru plasamentele "neconforme cu exigenţele etice" făcute de bancă în firme producătoare de contraceptive, în fabrici de armament şi industria tutunului.

Potrivit lui Der Spiegel, banca a investit 158.867 € în acţiuni ale producătorului american de medicamente, Wyeth Pharmaceuticals, care produce, printre altele, contraceptive, 577.970 € în producătorul vest-european BAE Systems, care produce submarine nucleare şi avioane de luptă, şi 870.950 € în companiile de tutun British American Tobacco şi Imperial Tobacco.

"Regretăm eroarea, care va fi imediat corectată de luni, fără a provoca clienţilor noştri vreun prejudiciu", a declarat ieri Christoph Berndorff, CEO al băncii, citat de Deutsche Welle.

Pe site-ul băncii, se precizează "Valoarea activelor care ne-au fost încredinţate vor face obiectul unor plasamente conforme cu etica Bisericii Catolice, în deplină transparenţă. Orice plasament de capital care încalcă principiile creştine este exclus".

Dar banul e ochiul dracului...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus