Impozitul pe venitul microîntreprinderilor, desfiinţat - Reflecţii economice

marți, 8 decembrie 2009

Impozitul pe venitul microîntreprinderilor, desfiinţat

Aflu din Financiarul că guvernul Boc a emis o ordonanţă de urgenţă prin care a stabilit că, începând din 2010, microîntreprinderile vor fi obligate să plătească impozit pe profit de 16%, nemaiavând posibilitatea să opteze pentru impozitul pe venitul microîntreprinederilor, care în 2007 a fost de 2%, în 2008 de 2,5%, iar în 2009 de 3%, peste care s-a adăugat mult hulitul pe drept impozit minim (greşit caracterizat drept impozit forfetar). În ciuda aparenţelor, acest lucru va favoriza microîntreprinderile în perioada de criză, dacă se va renunţa la impozitul minim. Având în vedere că cele mai multe microîntreprinderi sunt în această perioadă pe pierdere, ele nu vor mai plăti deloc impozitul pe profit. Dacă, însă, impozitul minim va fi menţinut, nu va exista nicio diferenţă. Când se va reveni, însă, la creştere economică, impozitul pe venit va redeveni o povară.

Aşa cum a făcut în nenumărate rânduri, guvernul condus de Emil Boc a dat această ordonanţă hoţeşte, fără să facă comentarii pe marginea ei. Parlamentul a adoptat ordonanţa, aşa că lucrurile vor rămâne aşa, cel puţin o vreme.

Actualizare: Daniela Daraban, purtător de cuvânt al Ministerului Finanţelor Publice, pretinde că, în anul 2010, se va menţine cota de 3% ca impozit pe venitul microîntreprinderilor, anunţă AvocatNet.ro. Aşa este în România, nu ştie stânga ce face dreapta. Şi nu mă refer la politică :)

1 comentarii:

Anonim

INAFARA politicilor publice e MAI BINE daca nu afla si stanga ce face dreapta... :D

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus