Adrian Vasilescu: Putem renunţa la o parte din tranşele FMI şi punem în loc flacăra violet - Reflecţii economice

miercuri, 20 ianuarie 2010

Adrian Vasilescu: Putem renunţa la o parte din tranşele FMI şi punem în loc flacăra violet

Aflu din portalul Money.ro că Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat aseară la emisiunea The Money Show de la Money Channel: "Eu cred că este posibil în 2010 să ajungem şi noi în situaţia ca o tranşă sau două să nu mai fie nevoie să le tragem. Daca nu avem nevoie de o transă, ce punem în loc? Tot vorbim despre flacăra violet. Trebuie să punem în loc o flacără violet. Ce înseamnă asta... FMI să fie ca o flacără violet pentru noi. Să fie FMI din noi."

Este evident că Vasilescu se referă la faptul că Ungaria a renunţat la o parte din tranşele ce i se cuveneau din acordul stand-by cu Fondul Monetar Internaţional, după cum a declarat pentru Financial Times ministrul finanţe ungar, Péter Oszkó, motivând că eforturile guvernului de a ţine sub control cheltuielile publice dau rezultate, şi la subiectul zilei: flacăra violet.

Chiar dacă România va ajunge în situaţia de renunţa la ajutorul FMI, Adrian Vasilescu spune că guvernanţii trebuie să continue reformele şi să nu mai repete greşelile trecutului. "Atunci s-au stricat tare în 2008. Cu pomenile electorale şi fără raportări stricte la productivitate, eficienţă, perfomanţă", a declarat la The Money Show Vasilescu.

Dincolo de ironia lui Adrian Vasilescu, este evidentă distanţa dintre evoluţiile BNR şi ale diverselor guverne care s-au succedat în România.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus