Şmecheria magazinelor cu pungile biodegradabile - Reflecţii economice

luni, 8 martie 2010

Şmecheria magazinelor cu pungile biodegradabile

Mergem cu toţii la cumpărături. Ştim că, până la un moment, unele dintre marile magazine ofereau pungile gratis. România a adoptat o măsură integrată în politicile de mediu prin care a hotărât să descurajeze utilizarea pungilor care nu sunt biodegradabile. În consecinţă, statul a impus o taxă de 0,20 lei (dacă nu mă înşel) pentru fiecare pungă care nu este biodegradabilă, taxă suportată de client. Marile lanţuri de magazine au aplicat măsura, dar au făcut eforturi să comande şi pungi biodegradabile. În principal, este vorba de pungi din plastic biodegradabil şi pungi din hârtie. Numai că magazinele nu mai dau aceste pungi gratuit, deşi, din punct de vedere legal, ar putea s-o facă.

În consecinţă, mai ales în condiţii de criză economică, românii au un nou sport naţional: colecţionarea de pungi vechi în debara sau în portbagajul maşinii.

1 comentarii:

Unknown

ca daca numa le-ai colecta nici nu ar fi asa mare problema. Problema e cand sunt chiar biodegradabile, si te trezesti intr-un sertar cu un bucati din pungi si incepi sa cauti soriceii, care nu exista, doar se degradeaza punga. Iar in Romania, nici nu au inscrisa data expirarii pe ele, si te mai poti trezi ca cumperi produsul gata expirat.

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus