Cine are dreptate? FMI sau Guvernul României? Şi cum declanşăm creşterea economică? - Reflecţii economice

vineri, 21 mai 2010

Cine are dreptate? FMI sau Guvernul României? Şi cum declanşăm creşterea economică?



Extrasul de mai sus (via Realitatea.net) este preluat dintr-un interviu oferit de Dominique Strauss-Kahn, şeful Fondului Monetar Internaţional, canalului francez France 2. În acest fragment, Strauss-Kahn spune clar faptul că FMI a admis creşterea deficitului bugetar lşa 6,8% din PIB pentru a susţine creşterea economică a României? Totodată, el şi alţi oficiali ai FMI (de exemplu, Caroline Atkinson, director pentru relaţii externe în cadrul FMI) nu agreează măsurile cu efect social mare, adică asupra persoanelor defavorizate. Guvernul României a făcut pe dos.



Desigur, socialistul Dominique Strauss-Kahn ar putea intra în cursa pentru alegerile prezidenţiale din Franţa şi, astfel, ar fi interesat să dea o tentă de discurs social de stânga, mai ales că apărea la o televiziune franceză.

Unde sunt măsurile Guvernului României care să conducă la reluarea creşterii economice?

1 comentarii:

Informatii-economice

Am vazut reportajul si am vrut sa-l postez si eu.
E interesanta declaratia si destul de credibila. Ei vor sa minimizeze deficitul. Taxe sau taieri de cheltuieli e alegerea noastra.
Totusi, anumite elemente ale discursului sunt cam "trase de par"... el a propus impozitarea bogatilor...??? Oh da, acest haiduc al finantelor internationale:))

Intrebarea ta referitoare la crestere economica este valida si iti propun sa participi la discutiile de aici pentru a verifica daca exista solutii credibile pentru iesirea din criza.

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus