Trichet şi Bernanke susţin că economiile emergente reprezintă cheia stabilităţii financiare globale - Reflecţii economice

luni, 31 mai 2010

Trichet şi Bernanke susţin că economiile emergente reprezintă cheia stabilităţii financiare globale

Prima ştire de acum de pe site-ul agenţiei Reuters se referă la declaraţiile făcute de Ben Bernanke, preşedintele FED, şi Jean Claude-Trichet, preşedintele Băncii Centrale Europene, pentru o conferinţă financiară de la Seul, Coreea, organizată de banca centrală acestei ţări, referitoare la rolul economiilor emergente în cadrul actualei crize.

În discursul său înregistrat, Ben Bernanke consideră că economia mondială depinde mai mult decât oricând de economiile emergente pentru menţinerea creşterii economice şi pentru asigurarea stabilităţii financiare şi economice.

"Îmbunătaţirea politicilor pe pieţele emergente şi a cadrului politic... are consecinţe dincolo de economiile acestor state", a spus Bernanke. El nu a făcut nicio referire la viitorul economiei SUA sau la nivelul ratei dobânzilor.

La rândul său, Jean-Claude Trichet, tot înt-o înregistrare video, a declarat că economiile emergente sunt o sursă forţă în criza financiară globală.

"Un aspect particular al acestei crize a fost faptul că a început în economiile dezvoltate. Dar şi economiile emergente au fost sever afectate, dar ca grup au rămas o sursă de forţă pentru economia mondială", a spus preşedintele BCE.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus