Euro se întăreşte faţă de dolar la maximul ultimelor 11 săptămâni - Reflecţii economice

marți, 27 iulie 2010

Euro se întăreşte faţă de dolar la maximul ultimelor 11 săptămâni

Cel mai mare grup bancar elveţian, UBS, a înregistrat în T2 2010 un profit net de 2 mld. franci elveţieni (1,46 mld.€), în raport cu pierderea de 1,4 mld. franci elveţieni în T2 2009, revenire datorată în principal performanţelor din activităţi de trading.

Acest rezultat foarte bun a condus la creşterea indicelui pan-european FTSEurofirst 300 cu 0,7%, în timp ce indicele titlurilor bancare a avansat cu peste 4%.

Să ne reamintim că, în 2008, pierderile celei mai mari bănci elveţiene şi cel mai important administrator al bogaţilor lumii, UBS, s-au cifrat la 20-21 miliarde franci elveţieni, incluzînd pierderea de 9 miliarde franci elveţieni, aferentă ultimului trimestru al anului 2008.

Pe de altă parte, datele economice nesatisfăcătoare din Statele Unite, care contrastează cu cele din Europa şi Asia, au determinat deprecierea dolarului la cel mai redus nivel din ultimele 12 săptămâni faţă de un coş de şase valute importante. În prezent, dolarul american se situează la cel mai scăzut nivel faţă de yenul japonez din ultimele 7 săptămâni.

Pe pieţele europene, înainte de jumătatea şedinţei de tranzacţionare, euro era în creştere cu 0,2% faţă de dolarul american, la 1,3036 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel atins de la începutul lunii mai.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus