Nici apartamentele low cost nu se mai vând - Reflecţii economice

miercuri, 21 iulie 2010

Nici apartamentele low cost nu se mai vând

Am scris în multe rânduri despre puzderia de târguri imobiliare din ultima vreme. Ultimul târg a încercat o idee inovatoare: să promoveze oferte low cost. Este vorba de târgul Project Expo. Iată cum îl prezintă organizatorii:

Într-o perioadă în care puţini oameni se mai încumetă să achiziţioneze o locuinţă din cauza preţurilor care par de neatins, un târg imobiliar care să adune la un loc cele mai accesibile oferte este mai mult decât binevenit. Târgul Imobiliar Project Expo, care se va desfăşura în perioada 16-18 iulie 2010, va fi un eveniment special, primul de tip "low cost" din România. Asta după ce anul trecut ediţia dedicată programului "Prima casă" a avut un număr record de vizitatori.

Vizitatorii ca vizitatorii, dar cumpărătorii? Financiarul scrie că firma care a or­ganizat în acest an trei ediţii ale târgului Project Expo susţine că la ediţia din luna iulie 2010 au fost semnate aproa­pe 20 de pre­con­tracte, interesul vizita­torilor fiind similar cu cel manifestat la târgul din luna mai.

Observaţi declaraţia vagă, aproape 20 de precontracte, puteau fi şi 11, şi 17. În condiţii normale, un asemenea nivel scăzut de contractare ar fi însemnat un dezastru. În condiţii de criză, însă, firma organizatoare face târguri doar ca să-şi facă mâna. Nu este altceva decât un exerciţiu de branding, având în vedere că a intrat mai târziu pe piaţă.

Nici în ceea ce priveşte numărul expozanţilor târgul nu a stat prea bine. Circa 40, zic organizatorii. Iar expoziţia nu a mai avut loc în interiorul Palatului Copiilor, ci într-un cort climatizat, ceea ce aruncă lucrurile în derizoriu.

Toate aceste elemente sunt o oglindă fidelă a stării pieţei imobiliare din România momentului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus