Evoluţia portofoliului meu de acţiuni la BVB în iulie 2010 - Reflecţii economice

duminică, 1 august 2010

Evoluţia portofoliului meu de acţiuni la BVB în iulie 2010

Structura portofoliului meu la 31 iulie 2010 este cea redată în graficul alăturat. În afară de SIF1, SIF2, SIF3, SIF4 şi SIF5, în portofoliul meu se mai găsesc, în ordinea ponderii, SNP Petrom (SNP), Transgaz (TGN), Erste Bank (EBS), BRD şi altele. În afară de blue chips, am în portofoliu şi acţiuni ale unor societăţi mai puţin cunoscute, aşa cum am menţionat anterior.

În ceea ce priveşte evoluţia portofoliului, în luna iulie 2010, ea a fost crescătoare, în condiţiile în care nu am făcut tranzacţii semnificative în această lună. Valoarea portofoliului în lei a crescut cu 11,28%, ceea ce în termeni anualizaţi înseamnă un randament de circa 252,03%. În euro, a rezultat creştere mai mare, din cauza întăririi monedei naţionale faţă de euro cu 2,79%: 14,45% lunar şi 405,12% anualizat.

De la începutul anului, randamentul portofoliului în lei este de 2,20%, iar anualizat 3,84%. Aceste valori nu ţin seama de impozitul pe câştigurile din piaţa de capital, majorate de la 1 iulie 2010.

Evoluţia acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti a fost influenţată în luna iulie 2010 de o calmare a pieţei după impactul iniţial al măsurilor de austeritate adoptate de guvern şi de perspectiva acordării celei de-a şasea tranşe a acordului stand-by încheiat cu Fondul Monetar Internaţional.

Notă: Conţinutul articolului nu va fi interpretat drept sfaturi de investiţie, ci are un rol exclusiv informativ.

1 comentarii:

Anonim

salutare
nu ai cam mult 83% in SIF-uri?
Mi se pare un risc foarte mare. Sunt cele care se speculeaza cel mai mult.
Si apoi nu as cumpara actiuni la toate SIF-urile, ele performeaza diferit

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus