Incontinenţa de minciuni şi cinism a Guvernului - Reflecţii economice

miercuri, 25 august 2010

Incontinenţa de minciuni şi cinism a Guvernului

De-abia revenit din vacanţă, am găsit acelaşi climat slinos, respingător, pe care îl lăsasem cu câteva săptămâni în urmă. În foame de venituri la buget, Guvernul Boc a apăsat pe pedala lărgirii bazei de impozitare pentru bugetele de asigurări sociale, de sănătate şi şomaj. În principiu, impozitarea tuturor veniturilor este normală, dar acest lucru nu se face cu măsuri pompieristice, pe picior. Ordonanţa care prevede taxarea drepturilor de autor, a PFA-urilor şi a altor categorii de venituri este neclară, situaţie amplificată de normele de aplicare, care contrazic în mai multe locuri însuşi actul normativ. Azi dimineaţă, în condiţiile în care televiziunile prezentau imagini cu cozile imense de la casele de asigurări de sănătate, casele de pensii şi ofiiciile de şomaj, ministrul muncii, Mihai Şeitan, spune că pe 24-25 ale lunii întotdeauna sunt cozi, dând vina pe români că îşi depun declaraţiile pe ultima sută de metri.

În prima imagine alăturată, avem holul Administraţiei Financiare Sector 4 Bucureşti. Pe lângă aspectul dezolant al dosarelor aruncate pe jos, observăm că nu există niciun fel de coadă. Explicaţia este simplă: cei care intră sub incidenţa noilor prevederi legale nu au obligaţia de a face nicio operaţiune la organele fiscale.

În cea de-a doua imagine, avem holul Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti, unde este o aglomeraţie înfiorătoare. Clădirea este mare, iar holul principal era un adevărat furnicar. Nu exista vreun funcţionar în stzare să lămurească pe cineva cum să completeze noile declaraţii.

În cea de-a treia imagine, aveam coada formată în faţa clădirii Agenţiei Municipale de Ocupare a Forţei de Muncă Bucureşti.

Imaginile au fost luate astăzi, 25 august 2010, între orele 11 şi 13.

Pe de altă parte, glumeţul prim-ministru Boc, semnalându-i-se faptul că există cozi interminabile la sus-numitele instituţii, a spus că pe masa lui de la Guvern nu a sosit o asemenea ştire şi, ca atare, realitatea respectivă nu există.

2 comentarii:

Anonim

Ce ramane de facut?

Ion Radu Zilişteanu

În general, timpul le rezolvă pe toate :)

Evident că se impune utilizarea oricăror forme legale de înlocuire a acestui guvern cu unul competent, fiindcă nu pot spune "mai competent", întrucât sintagma ar presupune că acest guvern ar avea vreo urmă de competenţă :)

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus