Ialomiţianu se scurge ca o umbră pe holurile MFP şi nu rezolvă nimic - Reflecţii economice

miercuri, 13 octombrie 2010

Ialomiţianu se scurge ca o umbră pe holurile MFP şi nu rezolvă nimic

Astăzi a izbucnit un protest spontan la Ministerul Finanţelor Publice. Salariaţii au oprit lucrul şi s-au masat pe holul unde se află cabinetul ministrului, Gheorghe Ialomiţianu, protestând pentru neplata stimulentelor pe ultimele trei luni. Politica de salarizare în MFP a fost caracterizată de salarii mici şi stimulente care să le compenseze. De fapt, unul dintre motivele îndepărtării lui Sebastian Vlădescu de la conducrea MFP a fost insistenţa acestuia de a menţine aceste stimulente.

Mai mult decât atât, salariaţii MFP invocă faptul că aceste stimulente au fost cuprinse în acordul cu Fondul Monetar Internaţional. Însă Guvernul Boc, cu clarviziunea sa proverbială, nu a ţinut cont de nimic. A fost mai macroeconomist decât orice macroeconomist, a ras toate sporurile şi a redus salariile cu 25% în sectorul bugetar, otova. Pentru că nu îl duce capul la mai mult. Efectele încep să se vadă.

Noul ministru al finanţelor publice, Gheorghe Ialomiţianu, nu este capabil să se exprime. Ca în bancul vechi cu inginerii. Ialomiţianu, în schimb, nu are nici măcar privirea inteligentă. Astfel că, în acest conflict, l-a trimis la înaintare pe Sorin Blejnar, şeful ANAF, un tip obrăznicuţ şi care a dovedit că nu este capabil să înfrunte o mulţime înfuriată.

Evenimentele sunt în plină desfăşurare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus