Reuniunea din Coreea de Sud a miniştrilor de finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din ţările G20 - Reflecţii economice

joi, 21 octombrie 2010

Reuniunea din Coreea de Sud a miniştrilor de finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din ţările G20

Miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din statele membre ale grupului G20 se întâlnesc în perioada 21-23 octombrie 2010 la Gyeongju, Coreea de Sud, pentru stabilirea agendei reuniunii la nivel înalt ce va avea loc luna viitoare la Seul. Printre cele mai importante subiecte se numără coordonarea politicilor şi reformarea sistemelor financiare. Ministrul de finanţe sud-coreean, Yoon Jeung-hyun, şi guvernatorul băncii centrale de la Seul, Kim Choong-soo, vor prezida reuniunea.

Mervyn King, guvernatorul Băncii Angliei, banca centrală a Marii Britanii, a afirmat că liderii vor trebui să ajungă la o „mare înţelegere" pentru a-şi atinge obiectivele, subliniind faptul că politicile marilor economii sunt „în conflict direct" şi că este nevoie de acţiuni colective pentru a reechilibra economia mondială.

"Înţelegerea trebuie să recunoască beneficiile compromisului în calea ajustării economice reale pentru a evita consecinţele vătămătoare ale unei mişcări de protecţionism", a declarat King, citat de Bloomberg.

Deşi nu există confirmări oficiale, mai multe surse din interiorul G20 afirmă că "războiul valutelor" şi acţiunile unor state care depreciază masiv monedele naţionale vor fi puncte centrale în discuţiile purtate.

Acest subiect a fost adus în atenţie prima dată la sfârşitul lui septembrie de către Guido Mantega, ministrul de finanţe al Braziliei, aşa-numitul "război al cursurilor de schimb" a devenit un subiect principal al întâlnirilor oficiale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus