De ce acest blog? - Reflecţii economice

miercuri, 10 septembrie 2008

De ce acest blog?

Chiar dacă fluxurile de ştiri sunt preponderent politice, mondene şi de scandal, economia este forţa cea mai importantă care ne guvernează viaţa. Nimeni nu poate face abstracţie de ea şi, în loc să ne supunem ei, putem încerca să o înţelegem şi să ne strecurăm mai bine în oceanul de informaţii economice care ne înconjoară.

Fiindcă sunt în faza finală a unui doctorat în economie, am decis să creez acest blog pentru a împărtăşi cu alţii opinii în legătură cu economia.

Odată cu creşterea importanţei economiei şi cu globalizarea fenomenului economic, canalele media au început să acorde mai multă importanţă acestui fenomen. Cum mulţi jurnalişti au studii de jurnalistică şi necum studii economice, cea mai bună sursă de informaţii au devenit reprezentanţii diferitelor industrii (ca să folosim termenul american, foarte larg). Astfel, o multitudine de voci a început să-şi exprime păreri despre fenomenul economic, în general, sau despre diferite industrii. Orice ramură economică am considera, pe lângă câteva voci autorizate care analizează competent fenomenul economic, au apărut urechişti de ocazie care vorbesc mult şi incompetent, din dorinţa de a fi prezenţi în paginile ziarelor sau pe ecranele TV.

Internetul a pus şi el umărul la promovarea vocilor mai mult sau mai puţin autorizate. Prin democraţia implicită a Internetului şi posibilitatea de a îţi exprima opinii în spatele unei anonimităţi, spaţiul virtual s-a inundat de sfertodocţi, care urăsc competenţa şi promovează un primitivism umoral.

Acest blog se vrea un loc al opiniilor decente şi argumentate despre fenomenele economice. Cu cititori mai inteligenţi decât ai lor, sper :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus