Pe scurt (VI) - Reflecţii economice

duminică, 29 august 2010

Pe scurt (VI)

  • Singura bancă care s-a deschis în Statele Unite de la începutul anului 2010 operează dintr-o casă mobilă, parcată pe un teren viran în faţa unei biserici din oraşul Lake Charles, statul Louisiana, potrivit cotidianului New York Times (NYT), scrie Mediafax. Autorităţile nu au aprobat înfiinţarea băncii decât după ce aceasta a obţinut suficient capital, a prezentat un plan conservativ de afaceri şi a angajat o echipă experimentată de management. Capitalul iniţial al băncii, de 13 mil.$, a fost asigurat de mai mulţi oameni de afaceri locali, organizaţi de antreprenorul Andrew Vanchiere, nemulţumit de serviciile oferite de alte instituţii de credit. Începând din ianuarie 2008, peste 280 de bănci mici şi instituţii financare nonbancare au fost închise în SUA, iar costurile pentru autoritatea de garantare a depozitelor (FDIC) au fost de aproximativ 70 de miliarde de dolari.


  • CEC Bank a aliniat contractele de credit în derulare la noile reglementări, calculând marjele de dobândă în funcţie de valorile indicilor monetari din 1 aprilie 2010, scrie Conso.ro. La recomandarea ANPC, banca a refăcut marjele folosind valoarea din 21 iunie 2010 a indicilor. Schimbarea comprimă la creditele în lei marjele de dobândă cu peste 1 punct procentual.


  • Şedinţa Consiliului Bursei de Valori Bucureşti s-a încheiat cu o decizie ce a surprins plăcut întreaga piaţă de capital, scrie Wall-Street.ro. Valentin Ionescu, unul dintre primii brokeri autorizaţi în România, cu experienţă pe pieţe din regiune precum Praga sau Viena, este noul director general al Bursei. Primele reacţii au fost pozitive, dar noul executiv al Bursei primeşte o misiune grea: de a se ridica la nivelul aşteptărilor pieţei şi al celor care au încredere în expertiza sa.
  • 0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

      © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

    Sus