Fondul Proprietatea vrea să acţioneze ca o bancă centrală la răscumpărarea propriilor acţiuni - Reflecţii economice

vineri, 4 februarie 2011

Fondul Proprietatea vrea să acţioneze ca o bancă centrală la răscumpărarea propriilor acţiuni

O ştire de pe ediţia engleză a site-ului financiare.ro anunţă că Greg Konieczny, administratorul Fondului Proprietatea şi unul dintre cele mai influente persoane de pe piaţa de capital autohtonă, a vorbit pentru prima dată despre modalitatea în care fondul îşi va răscumpăra propriile acţiuni de pe piaţa de capital.

Astfel, managerii fondului vor miza pe elementul surpriză în răscumpărarea acţiunilor, la fel cum fac băncile centrale pentru atingerea cursului valutar dorit, prin vânzarea şi cumpărarea de valute.

Fondul Proprietatea a anunţat pe 27 ianuarie iniţierea programului de răscumpărare a propriilor acţiuni, care se va desfăşura între ianuarie 2011 şi 1 martie 2012.

În urma acestui program, Fondul Proprietatea poate cumpăra acţiuni proprii la un preţ cuprins între 0,2 şi 1,5 lei pe titlu. Pe de altă parte, FP poate achiziţiona, cel mult, în jur de 1,37 de miliarde de titluri proprii sau cel mult 10% din capitalul social. La un preţ de 0,63 de lei pe titlu, programul de buy-back al Fondului ar fi în valoare de cel mult 867 de milioane de lei.

Esenţa strategiei managerilor Fondului Proprietatea va fi să nu anunţe în niciun fel momentul în care vor răscumpăra acţiuni, cu intenţia de a influenţa cotaţia acestora.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus