Guvernul Boc, un Dorel al economiei cu două mâini stângi - Reflecţii economice

miercuri, 29 aprilie 2009

Guvernul Boc, un Dorel al economiei cu două mâini stângi

Am preluat în titlu o afirmaţie făcută de Călin Popescu Tăriceanu pe blogul său. Spuse vizionare, căci evoluţia pe bârnă a guvernului Boc din ultima vreme le întăreşte cu vârf şi îndesat. Guvernul arată că nu are niciun fel de viziune economică, orientându-se doar după ureche. Tind să cred că împrumutul contractat de la FMI şi alte instituţii internaţionale este o mană cerească, nu atât prin cele 20 mld. € care urmează să vină, cât prin controlul creditorilor asupra acestui guvern.

Constituţionalistul Boc afirmă că guvernul său va face eforturi susţinute pentru plata salariilor şi a pensiilor. Pe de altă parte, metalurgistul Pogea spune că recenta rectificare bugetară va menţine gradul de atractivitate al României în raport cu investitorii străini. În afară de paradoxurile cuprinse de aceste afirmaţii, îţi vine să te întrebi cum va fi acest guvern capabil să gestioneze suma imensă împrumutată şi cum ar face-o în lipsa controlului creditorilor.

Un guvern preocupat în primul rând de distribuirea clienţilor politici pe funcţii, distrugând conceptul de funcţionar public în România, nu pare capabil să gestioneze actuala criză. Pe deasupra, azi a început sezonul de primăvară al protestelor sociale, peste 10.000 de lucrători feroviari din toată ţara protestând vocal împotriva guvernului, în raport cu intenţiile acestuia de a disponibiliza 12.000 de feroviari în acest an.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus