CE aprobă achiziţia Austrian Airlines de către Lufthansa - Reflecţii economice

vineri, 28 august 2009

CE aprobă achiziţia Austrian Airlines de către Lufthansa

Comisia Europeană şi-a dat ieri acordul pentru achiziţia companiei Austrian Airlines de către Lufthansa, în anumite condiţii, legate de măsuri ce trebuie luate de compania germană care să înlăture anumite temeri legate de concurenţă pe anumite rute. Comisarul european pentru concurenţă, Neelie Kroes a declarat: "Acest caz arată că este posibilă consolidarea în sectorul transporturilor dacă se iau măsurile potrivite pentru apărarea intereselor consumatorilor".


Comisia Europeană a decis să ceară companiei Lufthansa sa cedeze companiei austriece spaţii pentru staţionarea avioanelor pe aeroporturile din Viena, Frankfurt, München, Stuttgart, Köln şi Bruxelles.

Tranzacţia va avea loc pentru suma de 377 mil.€. Lufthansa controlează, de asemenea, Swiss, Air Dolomiti, Eurowings şi Germanwings şi a achiziţionat recent British Midland şi SN Brussels Airlines. La rândul său, Austrian Airlines are drept subsidiare Lauda Air şi Tyrolean Airways. Ambele companii sunt membre ale Star Alliance.

2 comentarii:

Anonim

MIE toate aceste informatii "nu-mi spun nimic", nu prezinta interes.
Ma intreb daca sunt interesante pt cei de specialitate. Nu se refera la un domeniu prea ingust?

Ion Radu Zilişteanu

Fuziunile şi achiziţiile sunt parte a mediului de afaceri. Acestea sunt mult mai frecvente în timpuri de criză. Dacă ele se referă şi la Uniunea Europeană, în care se află şi România, şi dacă tratează domeniul transporturilor aeriene, care interesează aproape pe oricine, nu mi se pare deloc un subiect marginal.

Avem cu toţii de învăţat din aceste fenomene economice.

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus