Firmele inactive plătesc impozitul minim - Reflecţii economice

luni, 14 decembrie 2009

Firmele inactive plătesc impozitul minim

Deşi Hotărârea Guvernului nr.488/2009 prevede ca firmele aflate în inactivitate temporară înregistrată la registrul comerţului să nu plătească impozitul minim, ele se află în imposibilitatea de a beneficia de aceste prevederi, mai ales în Bucureşti. Conform legii, judecătorul delegat la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti este normată printr-o hotărâre judecatorească, care prevede ca şedinţele acestuia să se desfăşoare în zilele de luni, miercuri şi joi, iar numărul de cereri pe fiecare şedinţă nu depăşeste 50 de autorizări şi 100 menţiuni, în condiţiile în care numărul mediu zilnic este de peste 400 de dosare. În consecinţă, societăţile comerciale din Bucureşti care au decis prin act adiţional la actele constitutive să intre în inactivitate temporară trebuie să aştepte termenul dat de registrul comerţului, care în momentul de faţă se întinde până în august 2010. În consecinţă, respectivele firme vor plăti impozitul minim până atunci, în cazul în care acesta nu va fi abrogat.

2 comentarii:

Anonim

Dar de ce nu adaugati si firmele care vor sa-si schimbe sediul(din diverse motive, cel mai invocat fiind cel al reducerii cheltuielilor, dat fiind pretul chiriilor sau situatia in care cladirile inchiriate au capatat in acest "minunat an" statul "incert")si care au primit termene tot la anul in luna august?
De ce sa plateasca impozit firmele inactive in conditiile in care in Romania magistratii fac greva fara sa plateasca amenda penala sau sa faca inchisoare macar 3 luni cat scrie in lege(vezi legea magistratilor!)?? Magistratii sa plateasca pentru aceasta nebunie care este rezultatul actiunii lor! O greva fiscala cred ca ar fi solutia optima in acest caz!

Ion Radu Zilişteanu

În articol m-am referit la ceea ce era mai flagrant. De bună seamă că mult mai multe firme suferă din pricina proastei organizări a registrului comerţului, nu numai cele care vor să intre în inactivitate temporară. Asociaţiile patronale ar trebui să deschidă acţiuni în justiţie împotriva Ministerului Justiţiei, care patronează registrul comerţului.

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus