Proiectul bugetului de stat pe 2010: România, ţara bunului plac, în care guvernul ne îndeamnă să furăm
În proiectul de buget de stat pentru anul 2010, apărut cu foarte multă întârziere (trebuia prezentat până la 10 octombrie 2009 în parlament, iar guvernul Boc a fost demis prin moţiune de cenzură abia la 13 octombrie 2009), apare o aberaţie imensă: bugetarii care au câştigat procese cu statul pentru drepturi salariale nu-şi vor recupera banii înainte de 1 iulie 2010. O decizie administrativă arbitrară şi abuzivă, care contrazice pricipiile justiţiei într-un stat de drept. Dacă guvernul României are un astfel de comportament, atunci nu ar trebui să ne mai mirăm că în ţara asta se fură pe rupte. Dacă statul fură, pentru că nu se poate numi altfel atitudinea respectivă, de ce s-ar feri şi cetăţenii acelui stat să fure? Cu alte cuvinte, guvernul Boc încurajează furtul ca politică de stat.
4 comentarii:
Craciun fericit!
Mulţumesc, Răzvan!
Crăciun Fericit ţie, tuturor cititorilor blogului şi tuturor celor care mâine celebrează Crăciunul!
Buna ziua ,
Pai asa e in Romania . Statul , daca are datorii la cetateni sau firme , le plateste cand vrea si cum vrea . Daca in schimb ai tu datorii la stat , iti percepe majorari de 0.1 pe zi si mai face si sesizari penale pentru nu le-ai platit !
Ce trebuie facut ca statul sa fie un partener si nu un hot la drumul mare ?
Soluţia este simplă, cel puţin în aparenţă: obligaţii echivalente din partea ambilor parteneri: contribuabilul şi statul.
Din păcate, acest lucru va fi extrem de realizat cu actualele apucături şi "competenţe" ale clasei politice.
Scriam în articolul Scrisoare de la ANAF: diferenţele de impozit stabilite în minus vor fi trimise în contul bancar că ANAF s-a obligat să-mi restituie impozitul plătit în plus prin transfer bancar. Deşi comunicarea a fost făcută acum două luni, nu am primit nici acum banii.
Trimiteți un comentariu