Scrisoare de la ANAF: diferenţele de impozit stabilite în minus vor fi trimise în contul bancar - Reflecţii economice

luni, 2 noiembrie 2009

Scrisoare de la ANAF: diferenţele de impozit stabilite în minus vor fi trimise în contul bancar

Se pare că este o perioadă epistolară :)

După ce ieri scriam despre scrisoarea de la brokerul meu american de pe piaţa Forex, iată că azi am primit o scrisoare de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), în care se spune:

În urma verificărilor efectuate şi compensării diferenţelor de impozit "stabilite în minus", conform deciziilor de impunere anuală pentru veniturile realizate pe anul 2008, cu obligaţiile bugetare restante, existente în evidenţa fiscală, a rezultat de restituit suma de X lei.
Suma rezultată va fi restituită în conformitate cu prevederile art.112 din Ordonanţa Guvernului nr.92/2003, privind Codul de procedură fiscală, republicată, prin cont bancar.
Întrucât diferenţa rezultată va fi restituită prin cont bancar, vă rugăm să nu vă prezentaţi la sediul Administraţiei finanţelor publice / Trezoreriei pentru a solicita încasarea acesteia în numerar.

Nu mi-a venit să cred ceea ce am citit. După ce, ani de zile, am tot întrebat la Administraţia finanţelor publice de ce au mai adăugat rubrica de cont bancar pe fişele fiscale, de vreme ce ei ignorau contul bancar şi trebuia să te deplasezi până la ei pentru a-ţi recupera eventualele sume pe care statul ţi le datora, iată că primesc o scrisoare prin care mă roagă să nu mă prezint pentru a solicita suma respectivă în numerar. Este un element de progres şi o speranţă că serviciile ANAF încep să se modernizeze.

3 comentarii:

Anonim

nici mie nu-mi vine sa cred ce citesc si promit sa verific. decizia 250 stabileste diferente;
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_250_1_2009.pdf
restituirea se face in cf cu prevederile og 92/2003 rep art 117 si nu 112;
din cate imi amintesc pe declaratia 200 nu se solicita cont bancar pf.
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/decl_200_1_2009.pdf
anaf colaboreaza cu unitatile bancare pt identificarea conturilor deschise de contribuabili pf si pj,in speta,la executari silite; laudabil, daca miscarea e si in sens invers ;)
ce sa mai spun, se descurca binisor subalternii "contabilului de criza"

Ion Radu Zilişteanu

Decizia este binevenită, dar vine cu o mare întârziere. Am reprodus textul primit prin scrisoare de la ANAF. Nu ştiu dacă temeiurile juridice sunt corecte.

În ceea ce priveşte "contabilul crizei", nu mi-am schimbat părerea :)

Anonim

nu stiu de ce mie nu mi se restituie impozitul pe venit pt anul 2009 . Nu am idee de ce dureaza atat
Daca cineva stie si vrea sa ma lamureasca aduc multumiri .

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus