Ţinta de deficit bugetar, şi aşa mare, ar putea fi depăşită - Reflecţii economice

joi, 5 noiembrie 2009

Ţinta de deficit bugetar, şi aşa mare, ar putea fi depăşită

La finalul discuţiilor cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, cei ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale, vorbind despre deficitul bugetar convenit cu FMI la 7,3% din PIB, ministrul finanţelor publice, Gheorghe Pogea, a spus: "Va fi depăşit dacă măsurile pentru reducerea cheltuielilor nu vor putea fi puse în aplicare. Sperăm ca depăşirea să nu fie prea mare", anunţă Realitatea TV.

Pogea a adăugat că "preocuparea Guvernului este să ne încadrăm în ţinta de deficit, luăm toate măsurile, iar dacă va fi o mică depăşire, să nu fie din cauza guvernului, ci din cauza amânării actelor normative".

La rândul său, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a anunţat la finalul discuţiilor de la Ministerul Finanţelor că urmează să poarte noi discuţii cu reprezentanţii Guvernului în această seară în legătură cu menţinerea ţintei de deficit bugetar.

Iată cum guvernanţii noştri speră cu nonşalanţă ca ţinta de deficit bugetar să nu fie depăşită din cauza lor. Când nu este recoltă bună, toată lumea dă vina pe vremea secetoasă, de parcă nu s-au inventat irigaţiile. La fel şi actualul guvern demis. Nu poate da vina pe propria incompetenţă, pe frenezia cu care a cheltuit banii publici, pe lipsa de măsuri pentru îmbunătăţirea colectării veniturilor bugetare şi pe multe altele. Guvernul răspunde precum copiii care sunt întrebaţi cine este de vină: "natura".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus