Prima casă: 8.000 solicitări aprobate în valoare de circa 330 mil.€ - Reflecţii economice

luni, 16 noiembrie 2009

Prima casă: 8.000 solicitări aprobate în valoare de circa 330 mil.€

În cadrul programului "Prima casă", până acum au fost aprobate peste 8.000 de dosare de credit pentru garantare, valoarea finanţărilor trecând de 330 mil.€, reprezentând circa o treime din suma totală alocată de guvern, potrivit datelor publicate astăzi de către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

"În ceea ce priveşte stadiul Programului "Prima casă", FNGCIMM a înregistrat până la această dată peste 8.300 solicitări de garantare, numărul de dosare soluţionate fiind de aproape 8.000. Diferenţa o reprezintă dosare aflate în analiză sau care necesită completarea documentaţiei. Valoarea solicitărilor de garantare depăşeşte 330 mil.€, media garanţiilor acordate situându-se în jurul valorii de 41.000 €", se arată într-un comunicat al FNGCIMM.

Judeţele cu cele mai multe solicitări primite sunt, în ordine: Bucureşti, Cluj, Constanţa şi Braşov.

În ceea ce priveşte băncile implicate în program, în topul solicitărilor de garantare se găsesc: BRD, BCR, Alpha Bank, Banca Transilvania, Millennium Bank şi Raiffeisen Bank.

Prin programului "Prima casă", în proporţie de 45,9% au fost cumpărate locuinţe de două camere, 21,76% locuinţe cu trei camere şi 13,4% garsoniere. Circa 28% dintre locuinţele achiziţionate prin program au fost construite după anul 2008, iar numai 5% sunt solicitări pentru construcţii în curs de finalizare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus