Atenţie celor cu credite în euro: Euribor creşte - Reflecţii economice

miercuri, 20 octombrie 2010

Atenţie celor cu credite în euro: Euribor creşte

După cum se ştie, odată cu emiterea Ordonanţei 50 din 2010, dobânzile bancare pentru persoane fizice trebuie ancorate într-un indice neutru, independent de voinţa băncilor comerciale. Pentru creditele acordate în euro, ancora este dobânda Euribor la 3 luni (notată Euribor 3M). Iată că Euribor 3M a ajuns luni la valoarea de 1%, acelaşi nivel cu dobânda de refinanţare a Băncii Centrale Europene, anunţă News-Banques.com.

În perioada scursă de la începutul actualei crize, Euribor 3M a avut variaţii puternice, înregistrând un maxim de 5,393% la 8 octombrie 2008 şi un minim de 0,634% la 31 martie 2010. De la acel minim, Euribor 3M nu a încetat să crească.

Pe măsură ce economiile din zona euro încep să iasă din criză, dobânzile practicate la împrumuturile în moneda unică europeană vor continua să crească. Povara celor care au contractat credite în euro va fi din ce în ce mai mare. Totodată, din cauza evoluţiei extrem de slabe a economiei româneşti, sunt posibile şi deprecieri ale monedei noastre naţionale, ceea ce va face povara şi mai mare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus