Război verbal în partidul de guvernământ (încă) pe tema cotei unice - Reflecţii economice

joi, 14 octombrie 2010

Război verbal în partidul de guvernământ (încă) pe tema cotei unice

Aflată la seminarul "Tax & Law - efecte şi consecinţe ale noilor modificări fiscale", Andreea Paul Vass, consilier pe probleme economice al prim-ministrului Emil Boc, a declarat, citată de Mediafax:

"Există o puternică presiune din partea PD-L pentru diminuarea cotei unice. Presiunile se analizează şi, în măsura în care reuşim să compensăm pierderea estimată de 7-9 miliarde lei anual, prin diminuarea cotei unice la 10-12%, putem discuta despre acest lucru. Atât timp cât nu compensăm veniturile, este doar o presiune politică."

Reacţiile nu au întârziat să apară. Astfel, Mircea Toader, liderul grupului deputaţilor PDL, a spus:

"Nu există niciun fel de presiune din partea PD-L. Consilierul premierului Andreea Paul Vass nu cred că ştie ea ce este în partid. Nu ştiu ca ea să aibă treabă cu partidul. Nu am auzit de presiuni. Se fac tot felul de socoteli, de calcule. Deoacamdată cota rămâne 16%."

La rândul său, Sulfina Barbu, deputat PD-L, a declarat pentru Mediafax:

"Ar trebui să facă nominalizare, cine face presiuni şi ce rol are dumneaei în treaba asta. În primul rând, PD-L este partidul care a promovat cota unică şi nu îmi amintesc să fi fost acolo doamna Vass şi nu cred că are dumneaei niciun rol în luarea unei decizii. (...) PD-L înseamnă premierul Emil Boc, înseamnă ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu şi mai mulţi oameni care sunt în funcţii de decizie. (...) PD-L, după ce va analiza toate variantele, va ieşi cu o decizie. Nu văd cine face presiuni la adresa doamnei Vass şi în calitate vorbeşte dumneaei, asta nu înţeleg."

Competenţele economice ale Andreei Paul Vass le cunosc, nu şi pe ale lui Mircea Toader (un pedelist cu ciocul mare de pe la Galaţi, fost ofiţer maritim, invitat de serviciu pe la televiziuni) şi ale Sulfinei Barbu (inginer geofizician).

În schimb, Andreea Paul Vass are un doctorat în economie, Analiza practicilor anticoncurenţiale şi derogatorii în contextul economiei globale, are un blog cu teme preponderent economice şi este lector universitar la ASE Bucureşti.

Dar nu-i vom convinge pe politicieni prea curând să-i lase pe economişti să vorbească pe teme economice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus