Domnu' Boc, am început să strâng bonuri fiscale. Dv. şi Ialomiţianu ce faceţi? - Reflecţii economice

vineri, 1 octombrie 2010

Domnu' Boc, am început să strâng bonuri fiscale. Dv. şi Ialomiţianu ce faceţi?

Deci, cum ziceam, domnu' Boc, fiind eu sensibil la promisiunea dv. că îi veţi recompensa pe cei care colecţionează bonuri fiscale, ca măsură de combatere a evaziunii,  de astăzi m-am apucat să le strâng. De la orice cumpăr. Adică de la covrigi, la bere, pantofi, tricouri, gumă de mestecat, benzină, brânză şi orice altceva. Este adevărat că unii comercianţi se uită la mine ca la maşini străine, când le cer bonul, în plus şi ştampilat. Pe casele de marcat ale unora s-au strâns păianjeni.

Însă, din, păcate, nu mi-aţi spus, domnu' Boc, cum să le păstrez. M-am gândit să le lipesc, în ordine cronologică, pe coli A4, însă, iarăşi din păcate, unele bonuri au ştampila pe spate şi nu puteam s-o lipesc. Încă n-au ieşit normele de aplicare, ca să ştiu dacă acceptaţi şi cu ştampila pe faţă, pe spate sau fără ştampilă. După aia, m-am gândit să le perforez şi să le îndosariez, dar dacă nu mi le mai acceptaţi găurite? Pe urmă m-am gândit să le plastifiez, cum făcea germanul ăla cu trupurile omeneşti, dar m-am gândit că este o metodă semi-distructivă. Dacă veţi vrea să le scoateţi din plastic să le studiaţi mai bine, nu se strică şi rămân fără bunătate de bănişori? Până la urmă, m-am hotărât să le bag în pungi, pe zile.

În ceea ce priveşte legea, nu vă grăbiţi cu ea, cum v-aţi grăbit cu aia în care aţi renunţat la impozitul minim, pe care aţi dat-o alaltăieri şi a intrat în vigoare astăzi. Eu am încredere în cuvântul dv., cum au miloane de români. Puteţi să nici nu daţi legea, o să vin eu la Palatul Victoria să-mi daţi banii pe bonurile mele, că aşa aţi zis, că de la 1 octombrie putem strânge bonuri fiscale.

În ceea ce-l priveşte pe colaboratorul  dv., Ialomiţianu  (vorba unui amic: "credeam că-i ceva prelat, în genul Snagoveanul, Tomitanul"), nu- l mai întreb nimic, fiindcă aşa a zis la televizor, că nu ştie.

2 comentarii:

Anonim

Ma gandeam ca sacul de bonuri fiscale strans de mine sa-l aduc asa cum un roman a dus la sectia financiara maruntis de 1 si 5 bani. Putem merge pe aceeasi argumentatie, adevarat ?

Ion Radu Zilişteanu

Bineînţeles :)

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus