A murit Florin Petria, redactor-şef al revistei "Piaţa financiară" - Reflecţii economice

sâmbătă, 30 octombrie 2010

A murit Florin Petria, redactor-şef al revistei "Piaţa financiară"

Astăzi am aflat trista veste a încetării din viaţă, la nici 53 de ani, a lui Florin Petria, director adjunct şi redactor-şef al revistei Piaţa financiară (fotografia o public prin amabilitatea lui Corneliu Cojocaru, director executiv al Direcţiei Comunicare din BCR). Practic, istoria acestei reviste a fost scrisă de Florin Petria şi Mihai Săndoiu, ambii ploieşteni.

Florin Petria a fost, pe lângă calitatea de făcător de revistă economică, un foarte bun ziarist economic. Cunoscător fin al realităţilor economice româneşti, Florin a avut un condei scăpărător, cu metafore fine şi diagnostice de excepţie. A şcolit, în redacţia revistei, mulţi jurnalişti economişti, care îi datorează formarea în acest domeniu destul de îngust al jurnalisticii. Pornită curând după 1990, revista "Piaţa financiară" şi-a asumat rolul de formator de opinie în domeniul economic, fiind un bastion al apărării economiei de piaţă.

Am avut plăcerea să colaborez cu Florin Petria de la mijlocul anilor '90, când am scris rubrica de piaţă imobiliară în revistă, în perioada 1995-2000.

Dispariţia lui Florin Petria lasă un gol adânc în presa economică românească. Îi vor duce, însă, profesionalismul mai departe cei pe care i-a şcolit.

Înmormântarea lui Florin petria va avea loc luni, 1 noiembrie 2010, la Ploieşti. Slujba funerară va avea loc la Biserica Sf.Nicolae la ora 12, în apropierea stadionului Petrolul, iar înhumarea la Cimitirul Nou Mihai Bravu, la ora 12.30.

Transmit pe această cale sincerele mele condoleanţe familiei îndurerate.

Odihnească-se în pace!

2 comentarii:

Anonim

La revedere Florine! Un mare om, un prieten, un mare jurnalist. Si inginer. Modest, profund, onest, luptator, deschizator de drum.
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Regret imens ca nu a putut rapune raul care l-a macinat si cu care ne-am luptat...Cornel

Anonim

Regretam disparitia unui om exceptional. A fost un profesionist desavarsit, un mare caracter.
Condoleante Familiei indurerate.
Iuliu

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus