Ai peste 3.000 de lei la bancă? Adio, subvenţie pentru încălzire
După ce ieri, în şedinţa de guvern, s-a hotărât ca persoanele care deţin un alt imobil în afara celui de domiciliu sau vehicule cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 centimetri cubi nu vor mai primi ajutoare de încălzire, iată că astăzi pe lista celor neeligibili au mai apărut şi alte categorii.
"Lista bunurilor în funcţie de care va fi sistată plata ajutoarelor de încălzire, discutată în şedinţa de guvern, face referire şi la persoanele care deţin depozite bancare cu o valoare ce depăşeşte 3.000 lei. Alte propuneri au fost ca astfel de ajutoare să nu fie acordate nici în cazul persoanelor care deţin în proprietate suprafeţe de teren mai mari de 1.000 metri pătraţi sau animale de curte, precum vaci şi porci", au declarat agenţiei Mediafax surse guvernamentale.
Persoanele care solicită acordarea ajutorului de încălzire vor completa o listă cu bunurile şi mijloacele deţinute în proprietate, document care va fi ulterior verificat, prin sondaj.
Astfel, noile reglementări prevăd în responsabilitatea primarului şi a serviciului public de asistenţă socială obligativitatea efectuării de anchete sociale pentru a verifica veridicitatea datelor înscrise. Aceste anchete vor fi efectuate prin sondaj, de exemplu pentru minimum 3% din numărul beneficiarilor în cazul unităţilor administrativ-teritoriale cu un număr de peste 100.001 locuitori sau pentru minimum 8% din numărul beneficiarilor în cazul unităţilor administrativ-teritoriale cu un număr de 50.001 - 100.000 de locuitori.
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a precizat la finalul şedinţei de guvern de ieri că plafonul lunar maxim de venituri pe membru de familie în limita căruia sunt acordate ajutoare de încălzire a fost menţinut la 615 lei, împreună cu tranşele de venituri luate până în prezent în calcul, dar au fost definite mai clar categoriile de persoane care pot fi subvenţionate.
Poate că vor intra pe lista celor neeligibili şi cei care au bijuterii mai grele de 10 grame, cei care au mai mult de două amante, cei care fac cumpărături de la Gucci, etc.
Evident că o asemenea abordare este mai mult decât aberantă. Singurul criteriu pentru această departajare ar trebui să fie veniturile efective pe care le obţin persoanele în cauză.
2 comentarii:
Sunt cretini, cred ca se incalca secretul bancar.
Ce banca iti mai oferea recent o dobanda REAL pozitiva ca sa se merite sa faci depozite....??/
PS - Frati romani INVENTIVI, hai sa ne gandim putin, cum ne "descurcam" cu hotii astia de guvernanti...(metode LEGALE sau nu..) de evitare a acestor restrictii.
Trimiteți un comentariu