O nouă catastrofă la Ministerul Finanţelor Publice? - Reflecţii economice

joi, 2 septembrie 2010

O nouă catastrofă la Ministerul Finanţelor Publice?

Astăzi, România a trăit în febra remanierii guvernamentale. Sebastian Vlădescu va fi remaniat şi a declarat că remanierea sa din funcţia de ministru al finanţelor publice este o decizie politică, dar totodată "o eroare" şi a adăugat că regretă că nu a putut finaliza proiectele începute la conducerea instituţiei (acordurile cu instituţiile internaţionale, combaterea evaziunii fiscale, restructurarea MFP, republicarea Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală, etc.). Declaraţiile lui Vlădescu, în filmul de mai jos, sursa: Realitatea.net.



Veţi spune că asta nu este o veste proastă. Ba este, dacă se va întâmpla ceea ce se spune: succesorul lui Vlădescu la conducerea Ministerului Finanţelor Publice ar putea fi Gheorghe Ialomiţianu, deputat PD-L, după cum relatează Gândul,

Foarte prezent pe ecranele TV în ultima vreme, Ialomiţianu are un trecut legat de finanţele publice: a ocupat poziţia de director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov. După cum scriam în articolul Măsurile anticriză ale guvernului Boc, într-o emisiune TV, personajul mi-a răspuns la întrebarea care sunt trei dintre cel mai importante măsuri anticriză luate de guvernul Boc următoatele: programul "Prima casă", acordarea şomajului tehnic în loc de concediere pe o perioadă limitată şi încercarea guvernului de crea locuri de muncă. Nu a menţionat nimic despre investiţii, încurajarea mediului de afaceri, eliminarea unei politici fiscale prociclice şi multe altele. Nu este, astfel, de mirare lipsa de viziune a acestui guvern şi incapacitatea sa de a gestiona România pe timp de criză.

Ialomiţianu pare un individ extrem de limitat, un politruc ieftin, un yesman de profesie, care nu ştie altceva decât să susţină necondiţionat partidul din care face parte. Nici vorbă de orizont, capacitatea de a avea viziune sau alte asemenea nimicuri. După prestaţiile lui şi aparenta sa îngustime intelectuală, mă îndoiesc chiar că ar fi capabil să vorbească în engleză. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar putea face faţă unei discuţii cu reprezentanţii FMI sau cu omologii săi din UE sau din alte părţi.

Dacă acest personaj va ajunge la cârma finanţelor publice din România, va fi un dezastru. Am putea fi puşi în situaţia de a-l regreta pe Sebastian Vlădescu şi chiar pe Gheorghe Pogea :)

Actualizare: Gheorghe Ialomiţianu este noul ministru al finanţelor publice. Vai de finanţele României, aşa secătuite cum sunt!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus