Programul "Rabla" a avut succes doar pentru mediu - Reflecţii economice

marți, 7 septembrie 2010

Programul "Rabla" a avut succes doar pentru mediu

Poate pe nedrept denumit colocvial "Rabla", Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional pare a fi avut efecte benefice numai pentru mediul înconjurător. "Până la data de 3 septembrie 2010, prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, au fost casate 164.752 autovehicule mai vechi de zece ani de la data fabricaţiei, iar 38.800 autoturisme noi au fost achiziţionate, dintre care, 17.215 unităţi sunt de provenienţă autohtonă", se anunţă într-un comunicat al Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional din anul 2010 beneficiază de sesiune deschisă, fără dată limită, începând cu data de 18 februarie 2010, având un buget total de 722 mil.lei, în scopul scoaterii din uz a 190.000 autovehicule mai vechi de 10 ani de la data fabricaţiei. Conform noilor prevederi din anul 2010, valoarea primei de casare este exprimată printr-un tichet valoric, a cărei valoare nominală este de 3.800 lei. Programul se adresează, atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice, oferind persoanelor fizice, posibilitatea achiziţionării unui autovehicul nou prin cumularea până la trei tichete valorice.

Din punctul de vedere al statului român, programul este un succes al politicilor de mediu, atâta timp cât 86,71% din suma alocată a fost oferită celor care au casat un autoturism vechi, sub formă de tichete valorice. Din punctul de vedere al stimulării vânzărilor auto, grav afectate de criză, programul este un eşec. Doar 23,55% dintre tichete au fost valorificate pentru achiziţia de autovehicule noi, dintre care peste 44% de provenienţă românească.

După cum se ştie, s-a creat o adevărată piaţă a tichetelor valorice. Dacă, la începutul anului, acestea se tranzacţionau la 3.000 lei, acum ele au ajuns să coste circa 1.000 lei, apropiindu-se sfârşitul programului.

2 comentarii:

Anonim

AFM AR TREBUI SA RAMBURSEZE BANII CONTRA TICHETELOR VOUCHERE DACA URMARESC PROTECTIA MEDIULUI , INSA EI URMARESC INAVUTIREA FIRMELOR DE LISING, CU CAPITAL STAIN IN DEFAVOAREA ROMANILOR CARE SI-AU DAT RABLA , DAR DIN CAUZA AUSTERITATII, PAUPERIZARII POPULAT. .A BANCILOR . NU-SI MAI POT CUMPARA O MASINA. E ILEGAL SA-L FORTEZI SA-SI CUMPERE O MASINA.DACA EL NU ARE VENITURI SUFIC.SAU MEDICAL NU MAI POATE CONDUCE. VOI DA GUVERNUL IN JUDECATA, MIN . MEDIULUI, PENTRU A OBTINE BANII PE TICHET

Anonim

ROMANI NU VA MAI VINDETI TICHETELE PE NIMIC. DATI GUVERNUL IN JUDECATA LEGEA LOR E ANTICONSTITUTIONALA, DE CE TREBUIE FIRME DE LISING AGREATE COMISION PENTRU CORUPTIE

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus