Controlul ANAF are consecinţe: Robert Negoiţă a înstrăinat imobiliare de 66,5 mil.lei - Reflecţii economice

luni, 9 noiembrie 2009

Controlul ANAF are consecinţe: Robert Negoiţă a înstrăinat imobiliare de 66,5 mil.lei

Intenţia ANAF de a obliga persoanele fizice care au făcut dezvoltări imobiliare să plătească către bugetul de stat TVA-ul aferent, despre care scriam aici, începe să determine mişcări în paişă. Bunăoară, Mediafax a aflat că Robert Negoiţă, deputat PSD şi om de afaceri cu importante activităţi de dezvoltare imobiliară, a înstrăinat în timpul controlului ANAF apartamente, terenuri şi loturi de parcare în valoare de 66,57 mil.lei către fratele şi tatăl său, astfel că Fiscul nu a putut dispune măsuri asiguratorii şi pentru aceste bunuri.

Potrivit Mediafax, manevrele s-au derulat prin intermediul firmei Domus Stil Construct SRL, prin majorări şi cesiuni succesive de capital. În cele din urmă, Robert Negoiţă a renunţat la calitatea de asociat.

ANAF a început pe 24 septembrie 2009 un control privind tranzacţiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoiţă în perioada 2006-2008, pentru a verifica dacă trebuie plătită TVA la aceste operaţiuni.

În urma verificărilor, ANAF consideră că Negoiţă datorează bugetului de stat suma de 120 mil.lei (aproximativ 28 mil.€) , reprezentând TVA aferentă tranzacţiilor imobiliare derulate în perioada 2006-2008 şi penalităţi. Din totalul obligaţiilor la buget calculate de ANAF, 76,86 mil.lei sunt TVA, la care se adaugă penalităţi acumulate de 43,75 mil.lei.

Cu siguranţă că acesta este doar începutul poveştii. Vom mai auzi multe despre TVA-ul din imobiliare.

1 comentarii:

Anonim

nu s-au putut dispune masuri asiguratorii, dar se poate merge pe atragerea raspunderii,trimitere, in penal a rezultatelor inspectiei s.a. se aude pe undeva sintagma "aplicare unitara a legii"? nu prea :(

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus