Deschiderea Sun Plaza - VIP Party - Reflecţii economice

miercuri, 24 februarie 2010

Deschiderea Sun Plaza - VIP Party



În această seară, am fost invitat să particip la aşa-numitul VIP Party ocazionat de deschiderea noului mall din Bucureşti: Sun Plaza. Mă rog, petrecerea nu a fost atât de VIP, lumea prezentă fiind foarte amestecată, aşa cum se poate vedea din imaginile alăturate.

Înainte de a intra în parcarea subterană, am trecut printre muncitori robotind, cabluri de diverse feluri şi noroaie cât vedeai cu ochii. Pentru cine a venit pe jos a fost o adevărată aventură să ajungă înăuntru.

Prima impresie din interior a fost legată de parcarea subterană pe două nivele, dintre care doar unul funcţionează. Executată foarte îngrijit, cu spaţii generoase de parcare, spre deosebire de parcările înghesuite ale altor mall-uri.

A doua impresie nu a mai fost la fel de favorabilă. Se pare că arhitectul este unul britanic şi a conceput un spaţiu destul de auster, care nu a beneficiat de cele mai bune materiale. Înăuntru, aceeaşi roboteală perpetuă, cu muncitori cărând materiale, cabluri lipite cu bandă adezivă şi, în general, o atmosferă de şantier.

La fel ca la ultimele deschideri de mall-uri, în ciuda afirmaţiilor deţinătorilor că spaţiile ar fi închiriate în proporţie de 95%, multe dintre magazinele din galeria comercială se vor deschide după o lună de la deschiderea de mâine a Sun Plaza.

Pisele de bază ale mall-ului sunt magazinele Cora, Flanco, Mobexpert şi Baumax. În exterior, lucruile sunt jalnic: noroi, lucrări neterminate şi încurcarea traficului pe Calea Văcăreşti şi Şoseaua Olteniţei.

Dintre persoanele cunoscute, i-am remarcat pe: oamenii de afaceri Dinu Patriciu, Puiu Popoviciu şi Camelia Şucu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Graţian Gheţea, şi directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte. Panglica a fost tăiată de primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi ambasadorul Austriei la Bucureşti, Martin Eichtinger.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus