Stere Farmache, ales preşedinte al CA al Bursei de Valori Bucureşti - Reflecţii economice

vineri, 19 februarie 2010

Stere Farmache, ales preşedinte al CA al Bursei de Valori Bucureşti

Adunarea Generală a Acţionarilor a Bursei de Valori Bucureşti l-a ales pe Stere Farmache în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al BVB. Au mai candidat pentru această funcţie: Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi preşedintele Finaco Securities, Mircea Botta, preşedintele Romcapital, şi Cristian Sima, preşedintele WBS România.

Conform AGF.ro, Stere Farmache a fost ales preşedinte din primul tur cu 57% din voturi, fiind urmat de Dan Paul cu 21,64%, Mircea Botta cu 17,5% din voturi şi Cristian Sima cu 3,8%.

BVB are 319 acţionari, dintre care 233 persoane fizice şi 86 persoane juridice, cele mai mari deţineri fiind ale firmelor de brokeraj. Bursa are un capital social de 76,7 mil.lei, divizat în 7,6 mil. acţiuni, fiecare cu o valoare nominală de 10 lei.

Un alt element interesant al AGA de astăzi a fost decizia listării BVB pe propria piaţă, ceea ce nu este neuzual pe pieţele de capital.

Este, de asemenea, interesant ce vor decide acţionarii în legătură cu relaţia cu Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu, ştiut fiind că o fuziune între cele două pieţe, în vederea consolidării pieţei de capital din România, nu a fost posibilă în trecut.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus