Off-topic: Iarnă de cod portocaliu în Bucureşti - Reflecţii economice

duminică, 7 februarie 2010

Off-topic: Iarnă de cod portocaliu în Bucureşti

Obişnuiţi cu ierni destul de blânde în Bucureşti, în acest an ne-am reamintit că avem un climat temperat-continental uneori excesiv. Totodată, am constatat din nou cât de ineficiente sunt autorităţile locale în gestionarea problemelor despre care pretind că le pregătesc tot anul. În imaginile de mai jos, este prezentată o alee dintr-un cartier bucureştean, pe care, de două luni, de când iarna a început să-şi arate colţii, nu a trecut niciun utilaj de deszăpezire. Nici locatarii nu au binevoit să iasă cu lopeţile pentru a-şi face viaţa mai uşoară, cum o făceau înainte de 1989.



Am avut ocazia să vizitez alte capitale europene în toiul iernii şi lucrurile arată cu totul altfel. Acolo nu se televizează şedinţele comandamentului de iarnă, în care primarul general să urecheze în stânga şi în dreapta. Acolo fiecare ştie ce are de făcut şi chiar face. La noi, privind lucrurile la rece :), lipseşte organizarea sau, zis mai pe româneşte, spiritul gospodăresc. Este consecinţa realităţii noastre, în care politicienii sunt doar nişte lătrători, fără profesionalism şi, de cele mai multe ori, lipsiţi de orice abilităţi manageriale. O capitală, ca şi orice altă localitate, este o afacere. Încasezi taxe şi impozite şi, la rândul tău, asiguri serviciile publice asupra cărora ai competenţă legală. Numai că, la noi, autorităţile locale, ca afacere, sunt falimentare şi la bunul plac al celor care au câştigat alegerile.

Actualizare: Văd că filmuleţul a fost preluat şi de Sf.Sisoe, care vorbeşte pe blogul său despre ziua asta viscolită din Bucureşti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus