Lehman Brothers a cheltuit pe onorariile avocaţilor 641,9 mil.$ - Reflecţii economice

duminică, 21 februarie 2010

Lehman Brothers a cheltuit pe onorariile avocaţilor 641,9 mil.$

După cum anunţă Bloomberg, Lehman Brothers Holdings, banca de investiţii aflată în lichidare, ca urmare a declarării falimentului în septembrie 2008, eveniment despre care am scris aici, a cheltuit, în cele 16 luni trecute de atunci, 641,9 mil.$ pe onorariile avocaţilor.

Firma specializată în restructurări, Alvarez & Marsal LLC, care a furnizat băncii aflate în faliment actualul director executiv, Bryan Marsal, as încasat nu mai puţin de 233 mil.$ pentru managementul interimar pe care îl furnizează. Firma de avocatură Weil Gotshal & Manges LLP a încasat 149,5 mil.$ drept onorarii. Altă firmă de avocatură, Milbank Tweed Hadley & McCloy LLP, a primit onorarii de 42,4 mil.$, pentru consilierea comitetului creditorilor băncii Lehman Brothers.

Banca avea, la 31 ianuarie 2010, disponinibităţi de 17,6 mld.$, în creştere de la 17,2 mld.$ cu o lună în urmă.

La momentul falimentului, Lehman Brothers era una dintre cele 4 mari bănci de investiţii ale SUA şi ale lumii, cu active de 639 mld.$, având o istorie de peste 150 de ani. Printre cei mai importanţi creditori ai săi, se numără grupul bancar elveţian, UBS AG, clubul de fotbal american, The New York Giants şi fondul suveran al emiratului Abu Dhabi, Abu Dhabi Investment Authority, unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din lume.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus