Aseară, la Realitatea TV, pe teme economice - Reflecţii economice

joi, 21 ianuarie 2010

Aseară, la Realitatea TV, pe teme economice

Aseară am fost invitat la emisiunea Ora de foc de la Realitatea TV (o puteţi urmări aici). Producătoarea care m-a sunat mi-a spus că subiectul urma să fie legat de beneficiile aduse de actuala criză economică. Până la urmă nu a fost să fie aşa, discutându-se vreme de o oră şi jumătate despre cum va arăta anul economic 2010. În afară de amfitrionii Oana Stancu şi Adrian Ursu şi jurnaliştii Ionel Dancă şi Bogdan Chirieac, au mai participat: Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, Mircea Ursache, fost preşedinte al AVAS, Cristian Sima, preşedinte WBS România şi Dan Lazăr, consilier al premierului Emil Boc.

Au fost discutate perspectivele pieţei valutare, bancare şi imobiliare în 2010, măsurile anticriză ale guvernului, construcţia de autostrăzi şi alte subiecte economice.

Emisiunea a început cu evocarea posibilităţii ca România să ajungă în situaţia de a renunţa la o parte din tranşele din acordul stand-by cu Fondul Monetar Internaţional, supoziţie alimentată de afirmaţiile lui Adrian Vasilescu făcute cu o seară înainte, ca să evolueze către lipsa măsurilor anticriză din programul guvernului şi bugetul de stat, ceea ce face cu atât mai necesar ansamblul acordurilor de finanţare încheiate de România cu instituţiile internaţionale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus