Idei de afaceri: închiriere obiective foto - Reflecţii economice

vineri, 8 ianuarie 2010

Idei de afaceri: închiriere obiective foto

Trecând zilele trecute pe la Piaţa Unirii, în Bucureşti, mi-a atras atenţia un panou publicitar mare, care făcea reclamă site-ului www.inchiriereobiective.ro. Este făcut de pasionaţi de fotografie care posedă aparate foto DSLR Canon, aşa încât şi obiectivele scoase la închiriere sunt tot Canon. Închirierea unui obiectiv costă între 30 şi 70 lei pe zi, iar perioada minimă de închiriere este de 2 zile. Autorii site-ului declară cu umor că, în perioadele în care obiective nu sunt închiriate, le folosesc ei înşişi.

Am studiat preţul unor astfel de obiective. Unul dintre cele mai bune magazine virtuale (şi reale) din România specializate pe foto-video este www.f64.ro. Obiectivele Canon variază ca preţ între câteva sute de lei până la câteva zeci de mii de lei. Asta înseamnă că amortizarea investiţiei întreprinzătorilor se face în termen de la câteva zile până la câteva zeci de zile, pentru obiectivele uzuale.

Un alt site care închiriază obiective foto pentru aparate DSLR este www.focusclub.ro, care, de această dată, sunt centraţi pe Nikon. Preţurile sunt asemănătoare, doar că ceva mai mari, unele obiective fiind mai pretenţioase.

La primul site, nu ţi se cere garanţie, ci doar o copie după buletin şi încheierea unui contract. Livrarea obiectivului se face printr-o întâlnire cu reprezentantul firmei, de preferinţă în zonele Piaţa Unirii sau Piaţa Romană :)

La al doilea site, din păcate nu sunt trecute condiţiile de închiriere, ci doar perceperea unei garanţii, în funcţie de valoarea obiectivului, şi faptul că obiectivele se ridică de la sediul lor, undeva în cartierul Berceni.

10 comentarii:

Cojo

Eu am folosit serviciile celor de la www.inchirieriobiective.ro si au fost foarte de treaba si flexibili. Numai cuvinde de lauda.

Florian Raducanu

Salut,

De la inchirieri obiective am luat si eu, sunt de treaba, flexibili si puncutali!

Mircea

Salut!

Am mai gasit un site care inchiriaza obiective si aparate Canon: www.obiectivedeinchiriat.ro
Avantajul este ca inchiriaza si mai mult de doua obiective si chiar si doar pentru o zi. Preturile sunt ok. Recomand!

Alex

Eu la luat de la www.obiectivedeinchiriat.ro
Super bune sculele, toate erau noi, la aparat dau geanta si flash de memorie, fara alte costuri, si in plus mi-au inchiriat pentru 1 zi, cat am avut nevoie. Super de treaba. II recomand cu cea mai mare placere.

Anonim

A aparut chiar si un magazin cu aparate foto de inchiriat la obiective sta mai prost dar in schimb are multe alte maruntisuri pentru fotografi Aveti si un link aici www.inchirierefoto.ro.

Andrei

Am mai gasit si eu un site: www.inchiriezobiective.ro

What I`ve seen today

www.inchiriereobiectivecanon.ro

Anonim

Pornind de la acest post am luat toate firmele la rand pentru ca aveam disperata nevoie de o camera foto si un obiectiv.

Inchirieriobiective.ro mi-au raspuns la e-mail cam dupa o saptamana, iar la telefon nu au raspuns. In e-mail ma anuntau ca nu pot sa imi inchirieze nimic ca nu ma cunosc.

Obiectivedeinchiriat.ro nu au raspuns la e-mail, dar m-au sunat pe seara inapoi (probabil atunci vazusera apelurile pierdute).
inchirierzobiective.ro cred ca e acelasi cu cel de sus pentru ca a fost acceasi procedura.

Inchiriereobiectivecanon.ro mi-a raspuns la telefon si la e-mail imediat si dupa o discutie de cateva minute la telefon in care le-am explicat ce am nevoie, m-au invitat la sediu si mi-au pus in brate cateva aparate cu obiective atasate sa vad care imi place.

Am uitat sa va precizez ca sunt entuziast, dar nu am avut niciodata o camera DSLR.

Astea fiind spuse, am cautat cateva minute la aparatele disponibile, butonul de auto care lipsea cu desavarsire...

Dupa jumatate de zi de stat pe capul lor, in care am invatat, in timp record, ce e aia diafragma, shuter, ISO si adancime de camp ... m-am prins ca fotografia e ceva mai complicata decat credeam eu.

Am inchiriat pana la urma o camera si un obiectiv cu care am reusit sa imi fac treaba, evident, dupa alte multe ore petrecute la telefon cu baietii de la inchiriere.

Concluzie finala? Acum o saptamana mi-am lua primul meu dslr impreuna cu un obiectiv macro si sunt foarte happy.

Cat priveste inchiriereobiectivecanon.ro ... sunt the best (e drept ca nu stiu cum sunt ceilalti :) ) pentru ca au avut rabdare cu mine.

Anonim

In completarea listei, a aparut si www.inchiriereobiectivefoto.ro care au adus obiective Canon foarte noi si au si Mark III la un pret foarte ok.

Anonim

Si uite asa aprar fotografii meseriasi :)

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus