Comportament de criză: BCR a lansat un portal imobiliar - Reflecţii economice

miercuri, 1 septembrie 2010

Comportament de criză: BCR a lansat un portal imobiliar


După cum am mai scris în nenumărate rânduri, actuala criză, printre alte consecinţe, schimbă comportamente. Nu numai ale persoanelor fizice (consumatori), ci şi ale entităţilor juridice. Astăzi, Banca Comercială Română a lansat nici mai mult şi nici mai puţin decât un portal imobiliar, www.bcrimobiliare.ro.

"Vrem sa oferim clienţilor noştri, la nivel naţional, o soluţie integrată – locuinţă + soluţie de finanţare. www.bcrimobiliare.ro este un loc unde oferta agenţiilor şi dezvoltatorilor imobiliari se întâlneşte cu cererea clienţilor care doresc să achiziţioneze o locuinţă", a declarat Ştefan Coroianu, director executiv al Direcţiei Credite Retail din cadrul BCR.

Dincolo de aparenţa intenţiei de a sprijini clienţii, sunt convins că unul dintre scopurile fundamentale ale site-ului este cel de a-şi promova imobilele pe care banca le execută silit. După cum se ştie, băncile comerciale nu au fost deloc transparente în a face publice informaţiile despre imobilele executate silit. Odată cu creşterea numărului de astfel de oferte, este evident faptul că băncile trebuie să creeze canale de comunicare apte să facă cunoscute aceste oferte cât mai multor potenţiali cumpărători.

Din cât se înţelege din site, agenţiile imobiliare pot publica oferte în portalul BCR, însă nu există niciun link prin care să poţi înregistra o agenţie imobiliară. Şi totuşi, în portal, există oferte ale unor agenţii imobiliare, care nu ştiu cum au obţinut privilegiul de a fi prezente acolo.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus