Despre o promisiune neonorată a ING Bank - Reflecţii economice

luni, 1 martie 2010

Despre o promisiune neonorată a ING Bank


Captura de mai sus este de astăzi, 1 martie 2010, pagină pe care o puteţi vedea aici, cât o mai rămâne online. La începutul anului trecut, ING Bank promitea că va implementa operaţiunile cu cecuri şi bilete la ordin pentru contul ING Profesional, destinat IMM-urilor, profesiilor liberale, ONG-urilor şi altora.

Faţă de 2009, viitorul a venit şi ING Bank nu şi-a ţinut promisiunile. În momentul de faţă, dacă ai o firmă încadrată ca IMM cu conturile la ING Bank nu poţi încasa cecuri prin intermediul băncii. Trebuie să apelezi la serviciile unei alte bănci. Serviciul este, în schimb, disponibil companiilor mari, ceea ce înseamnă că procedurile sunt puse la punct în interiorul băncii şi s-ar putea folosi şi pentru conturile destinate IMM-urilor.

Am sunat astăzi la serviciul destinat ING Profesional pentru a întreba care este stadiul implementării acestui serviciu. Mi-a răspuns o duducă picată din cer, care, după ce m-a ascultat ce voiam, m-a rugat să aştept ceva vreme, probabil ca să întrebe pe cineva ceea ce nu ştia ea, şi mi-a răspuns că nu îmi poate preciza când va fi disponibilă încasarea cecurilor pentru IMM-uri.

Dacă adresezi o întrebare sau o solicitare prin e-mail departamentului specializat la adresa pe care o puteţi vedea în captura de mai sus, primeşti răspunsul după săptămâni, răspuns care, ştiţi stilul, nu spune nimic. Pe unicul cont de Twitter pe care îl ştiu de la ING Bank, webcard_ro, dacă întrebi ceva, ţi se răspunde când şi când şi eşti asigurat că lucrurile se rezolvă. Banca pare să aibă o problemă serioasă de comunicare.

Să credem că viitorul ING Bank în România s-a oprit în 2009? Să ne înţelegem: faptul că am conturi la această bancă denotă aprecierea mea pentru multe dintre elementele politicii ei bancare, însă aş prefera şi să-şi ţină promisiunile. Căci credibilitatea este foarte importantă pentru orice bancă. În ceea ce priveşte predictibilitatea, se pare că şi băncile cu capital străin au deprins obiceiul locului de la statul român.

Actualizare: Văd că cei de la ING Bank sunt interesaţi de această postare. Sunt curios dacă răspund. Precum se vede în captura de mai jos, nu prea sunt unificaţi la browsere utilizatorii din bancă :) Aveţi grijă, Internet Explorer 6.x are mari probleme de securitate :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus