Traian Băsescu flutură pisica unui nou împrumut internaţional - Reflecţii economice

vineri, 5 martie 2010

Traian Băsescu flutură pisica unui nou împrumut internaţional

Aflat la şedinţa de bilanţ a Ministeului Apărării Naţionale, Traian Băsescu a făcut consideraţii economice, care, probabil, îşi aveau mai degrabă locul în alt tip de reuniune. Iată câteva extrase:

"Nu pun lipsa de resurse strict pe seama crizei, dar am avut câţiva ani de... nu aş spune de inconştienţă, ci de lipsă de viziune, când am crezut că putem consuma mai mult decât producem, ceea ce ne-a adus astăzi în situaţia de a împrumuta bani pentru a asigura salarii, pensii, funcţionarea sistemului de sănătate şi aşa mai departe. Va trebui să ne dimensionăm exigenţele pe realităţile României şi va trebui să înţelegem odată pentru totdeauna că nu putem cheltui mai mult decât producem şi asta nu o spun pentru armată, ci o spun în general."

"Imaginaţi-vă că, în perioada următoare, guvernul nu ar reuşi să ia nişte măsuri, pentru că se opune o masă întreagă de propagandişti, pe la televiziuni şi peste tot, dar să ne imaginăm că Guvernul nu ar reuşi sa impună nişte cheltuieli rezonabile de funcţionare a statului, în care intră şi cheltuielile de salarizare şi cheltuielile cu sporuri inventate şi cheltuielile cu tot soiul de avantaje speciale. Efectul ar fi că, la sfârşitul anului 2010, ar trebui să facem un nou împrumut ca să plătim toate facilităţile de care au beneficiat categorii în mod nejustificat, spor de zâmbet în administraţia locală, spor să vină îmbrăcat decent sau, mai ştiu eu, că are o antenă deasupra cartierului."


Cu nu multă vreme în urmă, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, afirma că am putea renunţa la unele dintre tranşele împrumuturilor internaţionale de 20 mld.€ şi am putea pune în loc flacăra violet. Iar acum vine Traian Băsescu şi ne spune că, din contră, am putea face un nou împrumut.

Mă întreb în ce ţară a trăit dl.Băsescu în ultimii 5-6 ani. Sau pe vremuri nu era atât de înţelept ca acum, la al doilea mandat? La ce fel de propagandişti se referă? Oare nu ai partidului care l-a susţinut şi care are frâiele guvernului în mâini? Care, când apar pe la televiziuni, parcă au un CD zgâriat, care începe invariabil cu "Guvernul Boc a adoptat măsuri anticriză..."?

Pe Traian Băsescu pare să nu-l mai înţeleagă nimeni.

Actualizare. Emil Boc, un yesman veritabil, nu putea afirma altceva decât: "Dacă nu eliminăm abuzurile, cum ar fi sporul de zâmbet şi sporul de ochi frumoşi, nu vom avea destui bani pentru ce ne trebuie. E un lucru de bun simţ ceea ce a spus preşedintele Băsescu, el aducând un argument în plus pentru a fi chibzuiţi în cheltuirea banilor." De fapt, asta nu este ştire :)

4 comentarii:

Peter

Cei din armata au avut si ei unele surprize privind salariile, iar chestia cu 'pensiile nesimtite' ii afecteaza in mod direct.
Oare de ce o fi spus Basescu treaba aia?...

Anonim

Lasa nene ca plateste tot Basescu.Dupa ce n-o mai fi prin tara. Va plati din "diaspora" ca nu-i asa eba -i deja pe la Bruxelles.

Bogdan Glavan

Radu, nu te inteleg zau asa. Afara ploua.

Ion Radu Zilişteanu

@Bogdan :)

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus