Uniunea Europeană va trece industria auto pe verde - Reflecţii economice

luni, 1 martie 2010

Uniunea Europeană va trece industria auto pe verde

Ziarul belgian Le Soir relatează că, într-o reuniune de astăzi de la Bruxelles a miniştrilor industriei din statele membre UE, s-a dat semnalul unei restructurări dureroase a industriei auto, prin care se va investi masiv în construcţia de maşini verzi. Reuniunea s-a angajat să ofere un plan pentru construcţia de automobile electrice, industria trebuind să se pregătescă acum pentru a nu se trezi ulterior că este prea târziu.

Preşedintele reuniunii, spaniolul Miguel Sebastian, a subliniat: "Suntem la o răscruce de drumuri. UE are o puternică industrie de automobile, dar ea trebuie să reînnoiască în sine şi şansa sa este automobilul electric. Este rezonabil să se stabilească un obiectiv european pentru maşini electrice şi industria trebuie să investească pentru a rămâne lider." El a mai spus că Europa este avantajată în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi tehnologia.

De altfel, firmele constructoare de automobile se întrec la Salonul Auto de la Geneva (4-14 martie 2010) în lansarea de automobile electrice şi hibride. Inclusiv modele de lux, ca Porsche Cayenne, vor lansa modele hibride.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus