Măsurile anticriză ale guvernului Boc, într-o emisiune TV - Reflecţii economice

vineri, 5 martie 2010

Măsurile anticriză ale guvernului Boc, într-o emisiune TV

Aseară, am fost invitat la emisiunea Ora de foc la Realitatea TV, găzduită de Adrian Ursu. Tema a fost "Vom trăi bine! Dacă scăpăm...", aluzie ironică la cele spuse ieri de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ministrul finanţelor publice, Sebastian Vlădescu, şi ministrul muncii, Mihai Şeitan, toţi fiind optimişti în legătură cu viitorul imediat al României. I-am avut alături, ca invitaţi, pe Adrian Vasilescu, consiler al guvernatorului BNR, Alexandru Athanasiu, PSD, fost ministru al muncii, Gabriel Berca, senator PNL, şi, din studioul de la Braşov, Gheorghe Ialomiţeanu, deputat PD-L.

La întrebarea mea care sunt trei dintre cel mai importante măsuri anticriză luate de guvernul Boc, Gheorghe Ialomiţianu, deputat PD-L, despre care înţeleg că a ocupat poziţia de director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov, mi-a răspuns halucinant. După opinia sa, programul "Prima casă", acordarea şomajului tehnic în loc de concediere pe o perioadă limitată şi încercarea guvernului de crea locuri de muncă ar fi cele mai importante măsuri anticriză. Nu a menţionat nimic despre investiţii, încurajarea mediului de afaceri, eliminarea unei politici fiscale prociclice şi multe altele. Nu este, astfel, de mirare lipsa de viziune a acestui guvern şi incapacitatea sa de a gestiona România pe timp de criză.

4 comentarii:

Ciprian Neculai

Bune si emisiunile astea, insa nu au nici un efect. Eu nu sunt economist dar tot imi vin in minte ceva masuri urgente anticriza. Vorbesc de masuri simple de incurajare a mediului de afaceri, care nu numai ca acum lipsesc, dar guvernul ne inventeaza noi taxe. Ca sa nu mai zic ca daca modificam taxele in fircare zi nu vor mai veni investitori de afara.
Pe scurt guvernul Boc ia incontinuu masuri PRO-criza din punctul meu de vedere ...

Ion Radu Zilişteanu

Imgainează-ţi că astfel de emisiuni nu ar exista. Şi nici articole în ziare, nici postări pe bloguri. Atunci onor guvernanţii s-ar simţi fără niciun fel de control şi ar lua măsuri şi mai proaste. Mai mult, ar putea să-şi mulţumească în mai mare măsură clientela politică :)

Anonim

Da, dar daca ati fi vazut si reactia doamnei Andreea Paul de la emisiunea de pe Antena 3, parca acum doua zile, la Gabi Firea, ati fi vazut ca la aceeasi intrebare dansa a raspuns direct incepand cu investitiile care au fost prioritatea actualului guvern. A folosit si grafice foarte elocvente plus multe alte detalii.

Ion Radu Zilişteanu

Andreea Paul este una dintre puţinele persoane competente economic din anturajul guvernului Boc. Păcat, însă, că opiniile ei nu prea sunt ascultate în fundamentarea deciziei politice.

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus