Noul guvern german promite reduceri de impozite de 24 mld.€ - Reflecţii economice

duminică, 25 octombrie 2009

Noul guvern german promite reduceri de impozite de 24 mld.€

Cancelarul german, Angela Merkel, şi noii săi aliaţi liberali au prezentat ieri programul lor de guvernare, promiţând reducerea taxelor şi impozitelor mari, în ciuda deficitului bugetar crescut odată cu cea mai gravă criză economică din ultimii 50 de ani. Guvernul, care va depune jurământul miercuri, "va reduce presiunea fiscală asupra familiilor şi va reforma impozitul pe profit şi impozitul pe succesiune", a declarat Merkel într-o conferinţă de presă comună cu liderul liberal, Guido Westerwelle, care va fi ministru de externe.

Noile reglementări fiscale vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2009.

O a doua etapă de reformare a sistemului fiscal german, unul dintre cele mai complicate din lume, va avea loc în anul 2011, "pentru a-l simplifica şi a-l face mai corect", a declarat Westerwelle.

În programul de guvernare al actualei coaliţii, pe o durată de patru ani, sunt prevăzute reduceri fiscale în valoare de 24 mld.€.

Datoria guvernul german se ridică deja la peste 1.500 mld.€ sau aproximativ 20.000 € pe persoană. Germania cheltuie câteva zeci de miliarde de euro pe an numai pentru plata serviciului datoriei.

Scăderea PIB-ului Germaniei este prevăzută să fie de 5% în 2009 şi se prevede o întoarcere la creşterea economică în 2010, când se va înregistra o creştere de 1,2%.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus