Cum încurajează Traian Băsescu infrastructura: "70% din turism se face cu avionul" - Reflecţii economice

vineri, 18 septembrie 2009

Cum încurajează Traian Băsescu infrastructura: "70% din turism se face cu avionul"

Preşedintele Traian Băsescu, fost ministru al transporturilor, întrebat fiind cum se poate face turism modern în condiţiile în care nu există autostrăzi şi drumuri bune, a declarat că întrebarea conţine un clişeu şi că 70% din turism se face cu avionul.

Halal încurajare! După cum se ştie, de curând, Forumul Economic Mondial a dat publicităţii un nou top al competitivităţii la nivel global, care, la capitolul calitatea drumurilor, clasează România pe un umilitor loc 129 din 133, devansând doar ţări ca Paraguay, Timorul de Est, Bosnia şi Mongolia.

Petrecându-mi vacanţa în Grecia, am avut ocazia să călătoresc cu maşina pe autostrada Egnatia, care traversează ţara de la est la vest, prin partea de nord. Autostrada are o lungime de 670 km, iar costul total este de 5,9 mld.€, inclusiv TVA, ceea ce înseamnă circa 8,8 mil.€/km, în condiţiile în care traversează zone muntoase, având circa 1.650 de poduri majore cu o lungime totală de 40 km, 76 tuneluri cu o lungime totală de 49,5 km, 43 traversări de râuri şi 11 traversări de cale ferată.

Traian Băsescu, prin afirmaţiile de mai sus, vrea să dovedească faptul că are răspuns la orice. Dincolo de asta, rămân drumurile pe care mergem fiecare dintre noi în fiecare zi.

1 comentarii:

Mihai

da' lui ce-i pasa ?
vede doar o parte a lucrurilor.
in bucuresti e haos, dar el merge cu escorta

Sa Traiti bine !
Drumurile ne mananca viata.
Iar birocratia de aici ne pune pe mers.

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus